top of page
  • Adrian

JURNAL PERSONAL 7 zile vacanta pe yacht in Insulele Ionice ULTIM


Era sambata, dupa 7 zile de vacanta pe yacht. Promisesem ca la 7:30 vom ajunge in Portul Lefkas, pentru a preda ambarcatiunea. Erau ultimele ore din vacanta pe yacht. M-am trezit la 3:30, asa cum imi propusesem. Am dezlegat yachtul si am pornit spre Lefkas, lasand in urma luminile din Sivota.

Motorul trezise cativa dintre membrii echipajului, insa numai Tudor a iesit pe punte. Voia sa vada ce inseamna navigatia de noapte. Cerul era senin, plin de stele. Nu era chiar bezna, dimpotriva! Vantul era mai mult o adiere, asa ca am mers pe motor.

Am pus pilotul automat si am coborat sa fac o cafea. Tudor era pe punte. Sedea la prova si era atent la fiecare lumina de pe mare. Am revenit in cockpit cu cafeaua. Tudor a venit langa mine, insa mi-am dat seama ca nu voia neparat sa vorbeasca. Pur si simplu traia fiecare moment al acelei dimineti.

Inaintam lin, pe o mare atat de calma, incat parea suprafata unui lac. Incepuse sa se lumineze usor. La vest aveam insula Lekada, iar la est, in departare, se vedea conturul continentului. Tudor a coborat si a trezit tot echipajul. Cafea era facuta. In cateva minute eram toti pe punte si asteptam.

Din spatele continentului, incepuse sa urce spre cer o lumina portocalie, ca un evantai, care din minut in minut devenea mai stalucitoare, pana cand a aparut prima raza a soarelui. De vis!

Eram 7 oameni pe punte, dar nu vorbeam. Fiecare isi savura cafeaua si isi traia propriile emotii. Personal, cred ca apusurile sunt spectaculoase, insa rasariturile pe mare sunt ceva mai "profunde".

Ne apropiam de Lefkas, de sfarsitul vacantei pe yacht pentru echipajul meu. Ma uitam la fiecare dintre ei si imi dadeam seama ca sunt mult mai relaxati si cu un alt tonus decat cand au ajuns pe yacht, in prima zi. Si, bineinteles, mult mai bronzati.

Vedeam portul. Am inceput pregatirile pentru acostare. Pentru membrii echipajului, aceasta vacanta pe yacht era prima de acest fel, insa dupa o saptamana pe mare printre insulele grecesti, pareau marinari cu experienta. Se coordonau si completau foarte bine pe punte, iar nodurile esentiale le faceau cu ochii inchisi.

Am legat yachtul in acelasi loc de unde plecasem. Proprietarul ne astepta pe ponton. Bagajele erau facute , asa ca ne-am miscat destul de repede.

Doi dintre membrii echipajului plecau cu un avion din Salonic si se cam grabeau. Restul, erau veniti cu masinile proprii, dar treceau prin Salonic, asa ca ne-am luat "La revedere", le-am multumit pentru ajutorul acordat pe barca si am stabilit sa ne revedem in Bucuresti.

Era ora 8:30, sambata. La ora 15:00 venea grupul, care urma sa fie echipaj in urmatoarea saptamana. O noua saptamana, o noua vacanta pe yacht. O noua aventura printre traditiile, istoria si gastronomia insulelor grecesti.

Daca nu ati trait o astfel de experienta, va recomandam ca in aceasta vara sa contactati Vacante Pe Mare. Veti descoperi cel mai placut mod de a va detasa de viata cotidiana, a va relaxa si a va incarca de energie. Va asteptam in port!

141 afișări0 comentarii
bottom of page