top of page
  • Adrian

JURNAL PERSONAL 7 zile vacanta pe yacht in Insulele Ionice ZIUA


Am deschis ochii foarte devreme. Cred ca era 4:00. Era inca noapte. Am decis sa fac echipajului o surpriza: sa ridic vele si sa parasim Kioni fara a porni motorul, iar ei sa se trezeasca direct la ancora intr-un golfulet, cu cafeaua facuta. Ma simteam odihnit. Ca skipper al unui echipaj intr-o vacanta pe yacht, incerc sa ma culc destul de devreme, chiar daca echipajul ramane pe punte sau prin orasul port, pana tarziu in noapte.

Decisesem ca seara sa ajungem in Sami, insula Kefalonia, insa cu o oprire intr-un golfulet din sudul insulei Ithaka, unde sa petrecem cea mai mare parte a zilei.

In Kioni ancorasem inafara portului, asa ca era relativ usor sa plecam doar pe vele. Am ridicat ancora. Zgomotul lantului a trezit cuplul care dormea in cabina prova, dar ea a adormit la loc. El, a iesit pe puntea yachtului si a ramas cu mine. Mi-a prins bine. Aveam un ajutor.

In urmatoarele 10 minute, velele erau pline si navigam in liniste, cu 5,5 Kn pe o mare relativ calma. Pe la 5:00, orizontul devenise rosiatic, semn ca soarele urma sa rasara.

In vacantele pe yacht am vazut multe rasarituri, dar niciodata nu ma satur de magia lor.

Am ocolit insula pe la est, coborand spre sud. 15 Nm pe care le-am parcurs in aprox 3h.

Pe la 8:00 ancoram yachtul in golful Antri. Golful are o plaja superba, pe care se vad inca urme ale civilizatiilor apuse.

Impreuna cu cel care mi-a fost ajutor tot drumul pana aici, am pregatit cafeaua si micul dejun. Echipajul a inceput sa se trezeasca, parte datorita mirosului cafelei proaspete, parte a zgomotului pe care l-am facut noi prin bucatarie.

Am fost placut impresionat de reactiile acestora, cand au vazut ca sunt intr-un alt loc decat unde adormisera.

Am ramas in Antri pana spre ora 16:00. Plaja, baie, snorkeling, dejun pe punte, bere si vin si alte bauturi reci, plimbari pe plaja, ca in orice vacanta pe yacht. Ne-am bucurat de solitudine, mai ales ca urma sa ajungem seara in Sami, un oras destul de mare din Kefalonia.

Am ridicat velele si am navigat pana aproape de destinatie. Drumul a fost scurt, aproape 1h, dar am vrut sa ajungem in port inainte de ora 19:00, cand sigur s-ar fi aglomerat destul de tare, mai ales ca trebuia sa alimentam cu apa. De energie nu eram stresati. Yachtul avea panouri solare.

Am gasit foarte usor loc in port.

Sami a fost capitala insulei Kefalonia si acest lucru se simte, fiind mult mai comercial decat alte locuri de pe insula. De aici pleaca feriboturi către Corfu, Ithaca, Patras și Italia. Sami are o faleza lunga, plina de taverne, si restaurante care servesc pestele prins dimineata de pescarii locului. E un un oras relativ cosmopolit in comparație cu alte porturi din insulele Ionice.

Echipajul a iesit la plimbare prin Sami, iar eu am ramas pe yacht pentru a realimenta si a face cateva verificari. Le-am recomandat sa inchirieze biciclete si sa mearga ceva mai departe decat doar in zona portului. Asa au si facut. Pentru ca aveam net de la o taverna din zona, am deschis mail-ul si am lucrat cateva ore.

La intoarcerea echipajului, am mers la o cina cu peste, fructe de mare si un foarte bun vin grecesc, adus din Halkidiki, Porto Carras.

Ca de fiecare date intr-o vacanta pe yacht, seara a continuat cu conversatii placute, bancuri si bauturi reci, pe punte. Incepusem sa simt oboseala datorata trezirii la 4:00, asa ca m-am retras in cabina.

Am adormit inainte de a atinge perna.

44 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page