top of page
  • Adrian

JURNAL PERSONAL 7 zile vacanta pe yacht in Insulele Ionice - Gre


Ne-am trezit mai tarziu decat de obicei. Era aproape 10:00 cand echipajul pregatea cafeaua si un mic dejun usor. Ca in fiecare dimineata din vacanta pe yacht, am verificat prognoza meteo. O noua zi frumoasa, care ne permitea orice traseu.

Am propus sa plecam din Kastos spre Kioni, in insula Ithaka, dar sa facem o oprire intr-un golfulet din sudul micutei si nepopulatei insule Atokos, unde sa ancoram yachtul si sa facem baie, plaja, o cafea si sa bem ceva rece. Toata lumea a fost de acord, iar dupa micul dejun, am ridicat ancora, velele si am pornit spre Atokos.

In zona insulelor Ionice, datorita reliefului si pozitiei insulelor, vantul este destul de schimbator, dar in acea zi a fost perfect. Am facut maxim 3 volte in cele doua ore de sailing pana in golfuletul vizat.

Am ajuns! Eram surprins de faptul ca eram singurul yacht in golf, dar ma bucuram ca pot alege cel mai bun loc de ancorare. Si asa am facut. Am ancorat yachtul foarte aproape de mal, asa ca unii au ramas la plaja pe puntea yachtului, iar altii au inotat pana pe micuta plaja pustie.

In urmatoarele 30 de minute au mai venit si alte yachturi, insa noi ne bucuram de avantajul primului venit.

Am ramas in golf cam 3 ore. Echipajul a pregatit un dejun frugal, am baut o cafea si chiar am adormit putin pe puntea yachtului. Am facut o ultima baie si am ridicat ancora. Continuam vacanta pe yacht navigand spre locul unde vom ramane peste noapte. Kioni.

Satul Kioni cu golful sau, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat intr-o vacanta pe yacht in insulele Ionice. Chiar de la intrarea in golf, strajuita de ruinele a trei mori de vant, se vede micul port si in spatele acestuia, casele presarate pe versant. Apa este azurie si foarte limpede. In golf exista patru plaje, toate cu vedere catre casele pastelat colorate și plantațiile de maslini din zona. Satul pitoresc, cu arhitectura tradiționala, este un loc faimos pentru magazinele sale de bijuterii.

Cand am ajuns, portul era destul de aglomerat, insa am reusit sa ancoram in cealalta parte a golfului, legand si o parama de la pupa de o stanca de pe mal. Astfel evitam miscarea yachtului in jurul ancorei la schimbarile directiei vantului.

Dupa un dus, am iesit la cina la una dintre tavernele din port. Am avut o masa chiar pe malul marii. Inainte de a ne intoarce pe yacht, am vizitat micutul sat, cu stradutele inguste si case traditionale.

Era o noapte cu un cer fara pic de nor, plin de stele. Am ramas pe punte la conversatii si un pahar cu vin. Tarziu, ne-am retras in cabine.

Am adormit in "leganatul" yachtului. A mai trecut o zi din vacanta pe yacht in insulele Ionice.

67 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page